Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стивън Мнучин: Предложенията на САЩ за отказване от търговските бариери се приемат сериозно от съюзниците

Стивън Мнучин - финансов министър на САЩ
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин заяви, че страните от Г-7 приемат сериозно неговия призив за премахване на митата, извънмитните търговски бариери и субсидиите и допълни, че правителството във Вашингтон ще направи същите предложения по време на предстоящите преговори с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

"Тръмп има среща с Жан-Клод Юнкер тази седмица и очакваме тези дискусии. Не става дума за САЩ и протекционизъм, а за това, че Щатите искат свободна и честна търговия. Подкрепяме идеята, че търговията е важна за световната икономика, но тя трябва да бъде основана на справедливост и взаимност", каза американският финансов министър след края на срещата на финансовите министри на страните от Г-20 в Буенос Айрес.

Пред журналистите Мнучин потвърди, че американския президент Доналд Тръмп ще посети срещата на високо равнище на Г-20 в Аржентина, която ще се проведе в периода 30 ноември - 1 декември, предаде РИА Новости.

"Той ще пристигне (на срещата). Аз ще се радвам да се върна тук с него... Зная, че той има големи очаквания за продуктивни разговори с (правителствените и държавни) ръководители."

По-рано за възможност за среща с Тръмп на предстоящата среща на лидерите на Г-20 говори и руският президент Владимир Путин.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени