Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Разследване на екип на "Труд" установява, че водата с марка "Михалково" е крадена. Бутилираната вода от едноименното смолянско село е без разрешително. Управителят е уверил вестника, че разрешително ще бъде издадено.
"След високите такси следва забрана за обжалване", пише "Сега". Уж за да разтоварят Върховният административен съд, депутатите попречиха на гражданите и бизнеса да съдят правителството, коментира вестникът. Това стана с последните промени в Административно-процесуалния кодекс. Таксите за обжалване на касационна инстанция са драстично увеличени - по 500 или по 900 пъти. Това означава, че се препятстват дела за скъпите винетки, за скъпото билетче в столицата, срещу застрояването на природните паркове и други. Така хем съдебната власт ще събира повече пари, хем управляващите ще се отърват да бъдат съдени по доста дела, пише в анализа на вестника "Сега". Конституцията е вече хартийка, нито едно мнение против не беше отчетено от депутатите.
В интервю за "24 часа", депутатът от БСП Петър Кънев заявява "Парламентът прие няколко закона, които пречат, а не помагат на бизнеса".
Превърнаха в шоу драмата с чумата, пише "Стандарт" по повод акцията на защитници на животните в ямболското село Шарково. Активистите се преместили в село Болярово след намесата на полицията. Арестувана е участничка в реалити шоу преди години, Меги Дерм, защото отказала да се подчини на полицейски инструкции. "Монитор" информира "Ограничиха достъпа до село Шарково. Изплащат до седмица обезщетенията за чумата." 
"Страната ни ще загуби милиони от чумата", прогнозира в "Телеграф" бившият председател на овцевъдната асоциация Бисер Чилингиров. Той пояснява, че ако болестта не се овладее, все пак ще се наложи ваксинация. "Земя" коментира по темата "Голямото клане на животни дойде от СДС през 90-те години". Коментарът е препечатан от онлайн изданието "е-вестник".
"24 часа" излиза с водещо заглавие "Изчезващите майки - главна заплаха за националната сигурност". Заради това, че здравето на българина е в нестабилност непрекъснато, за последните 6 години потенциалните родилки са намалели със 133 хиляди.
"Участието в чакалнята на еврозоната засега се отлага", пише в "Труд" финансистът Димитър Чобанов.Партньорите искат да се уверят, че финансовият ни сектор е стабилен, а рисковете - управляеми. Това е като условие от Европейската централна банка към нас, предстои да ни проверят по тези теми. 
Според енергийния експерт проф. Атанас Тасев, решението за ЧЕЗ на Комисията за защита на конкуренцията може да ни вкара в "Параграф 22". В интервю за "Стандарт" той пояснява, че сделката не води до господстващо положение на пазара, като се позовава на факти. 
10-годишно българче било ранено при мафиотска война в Калабрия, съобщава "Монитор". Детето било със сина на мафиотски бос, убит на място. Българчето е в болница в тежко състояние. 
"Дума" предлага пространно визията на БСП за България, представена в НДК в събота с надслов "Алтернатива на системата".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!