Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проходът на Републиката временно затворен за товарни автомобили и в двете посоки

Снимка: Здравка Маслянкова

Трима души пострадаха при челния сблъсък следобед между турски ТИР и таксиметров автомобил на изхода на Велико Търново. Заради катастрофата Проходът на републиката е затворен за движение и в двете посоки. Образувала се е дълга опашка от камиони, които изчакват на място, а леките автомобили се пренасочват през Дебелец.

Катастрофата, станала около 16 часа днес, е пред крайпътна бензиностанция, и работещите в района коментират, че е чиста случайност, че таксиметровият автомобил от удара с тира не се е ударил в някоя от бензиноколонките.

От челния удар пострадаха водачът на таксито и двамата пътници. Здравословното им състояние и нараняванията се уточняват в областната болница.

За да избегне удар с движещия се пред него товарен бус, турският тир е предприел маневра, при която е навлязъл в насрещната лента и е ударил таксиметровият автомобил, обясни за "Хоризонт“ Атанас Атанасов, началник на Пътна полиция Велико Търново. По думите му, движението в района на катастрофата се очаква да бъде възстановено не по-рано от 19 часа. За товарни автомобили временно са затворени всички пътища към Велико Търново, за да се избегнат задръстванията.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна