Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

48 екипажа на старта в 36-ото издание на рали „Сливен“

Снимка: Lap.bg

48 екипажа ще застанат на старт и ще се борят за победата в 36-то издание на рали Сливен, втори кръг от националния ни шампионат и четвърти от Балканския трофей на ФИА, което ще се проведе от петък до неделя.

"Трета поредна година има промяна на трасето с цел разнообразие и състезателите да не наизустяват отсечките. Според нас това е изключително успешно и се приема добре от състезатели и публика. През тази година заложихме на три скоростни отсечки в събота, което е същината на състезанието със 140 км.“, заяви Атанас Чанев - мениджър на ралито.

Въпреки, че фигурира в стартовия списък надпреварата ще пропусне двукратна европейска шампионка в ралито при жените Екатерина Стратиева.

„Приятно изненадан съм от усилията на организаторите на ралито. От дълги години чакахме силно международно присъствие и се задоволявахме на един, двама или трима, а сега в стартовия списък има 11 нации. Това се дължи най-вече на младия екип на ралито. Те са хора, които с широк размах успяха да върнат доброто име на ралито. Очаквам оспорвано, силно и интересно състезание. Пожелавам успех на всички участници в него", добави Владимир Илиев – президент на БФАС.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени