Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Контузия вади Дейвид Хъдълстоун от отбора за европейското в Глазгоу

Снимка: Личен архив

Дейвид Хъдълстоун няма да участва на европейското първенство по спортна гимнастика в Глазгоу. Разкъсване на голямата глава на бицепса е причината талантливият ни гимнастик да отпадне състава на младежкия ни тим. Травмата е получена по време на тренировъчния лагер, на който Дейвид беше изпратен от ръководството на Българската федерация по спортна гимнастика в Москва.

„Подготовката тръгна много добре в началото. Първите два дни се вработи, успя да влезе в кондиция. На третия ден получи контузията. За мен това е стара травма, която в момента си е намерила мястото и се получи срив на мускулатурата. Получи се разкъсване на голямата глава на бицепса, което го доведе до неспособност да продължи тренировките, а имахме още два дни. Докторите, масажистите и иглотерапевтите там положиха всички усилия да ни помогнат. Когато се прибрахме в България  и направихме консултацията с лекар се оказа, че нещата са много по-сериозни и няма как да участва на европейското първенство. Натам сме се ориентирали. Ще видим какво ще каже ръководството. Аз съм благодарен, че ни пратиха на този лагер, За него беше много полезен.“, обясни личният треньор на Дейвид Дамян Игнатов.

„Лагерът в Москва беше полезен, защото той видя, че е конкурентоспособен на всички тези гимнастици там. За нас беше по-важно да видим методите на работа на руснаците. Те имат много точна организация за работа, която при нас липсва. Това ни пречи. “, завърши Игнатов. 


В плановете на Дейвид не влиза възстановяване чрез операция.

„Ще се лекувам без операция, защото съм виждал гимнастици след такава интервенция да си тръгват от залата и да приключват с кариерите си. Не знам дали ще успея да се възстановя до първото световно първенство, което е отборно, но за мторото мисля, че ще съм там където искам“, допълни Хъдълстоун.

„Лагерът в Москва ми даде мотивация. Изобщо не падам под тяхното ниво. Даже в някои случай съм по-добър. Единственият уред, където може да ме бият е на кон с гривни. Взех си поука от тях, защото те правят упражнения, които ние не правим тук. Това, което запомних от тях, важните неща, ще ги използвам за напред“, обясни още състезателя.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна