Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отнемат звезди на хотели по Черноморието заради лоши условия

Снимка: БГНЕС

Сериозни нарушения откри по време на проверка по сигнал на турист министърът на туризма Николина Ангелкова в четиризвездния хотел "Палма" в курорта "Златни пясъци". По тази причина хотелът ще бъде прекатегоризиран и вече ще е с две или три звезди. Ангелкова обясни нарушенията:

"Най-фрапантното е липса на сифони във всяка стая, което е много учудващо, липсват всякакви рампи, изобщо всички изисквания, свързани с хората с намалена подвижност, които са задължителни за четиризвездните хотели. Няма обособени самостоятелни заведения - минимум три на брой - фитнес, фризьорски салон и т.н. Този хотел трябва да бъде максимум две звезди, три звезди, най-много, така че стартираме незабавна процедура по понижаване на категорията от четири звезди - надолу".

Министър Ангелкова каза още,че заради извършване на подобни проверки ще бъде създаден специален инспекторат към Министерството на туризма с регионални структури по места, една от които ще бъде във Варна. Стана ясно, че проверките на местата за настаняване в курортите край Варна продължават и утре, а друг екип проверява Южното Черноморие.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени