Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двойката ни каяк изпусна медал в Пловдив

Снимка: БГНЕС

Двойката каяк при юношите Денис Димитров и Радослав Стефанов завърши на четвърто място на 1000 метра на световното първенство по кану-каяк за юноши, девойки, мъже и жени до 23 години, което се провежда в Пловдив.

Българите направиха много силна гонка и след изключителна последна четвърт по трасето бяха на стотни от медала, който им се изплъзна в последните метри и отиде на сметката на двойката от Испания Давид Дарне Пармада и Хоел Гарсия.

Димитров и Стефанов, които записаха 3:33.482 минути, обаче подобриха класирането си от Европейското първенство в Италия през тази година, когато завършиха пети.

Световни шампиони в Пловдив станаха представителите на  Беларус Кирил Смаляник и Владислав Литвинау с 3:30.856 минути, а среброто грабнаха Вилем Кукачка и Ян Ворел от Чехия.

"Четвърти в света не е никак малко. Следващият път ще гледаме да се представим още по-добре и да имаме още по-добри резултати.

В бъдеще ще се целим в медалите, но всичко зависи от нас и как ще тренираме.

Сега бяхме близо и до бронзовия медал, попречи ни само тази новобранска грешка преди самия финал - заклатихме се и испанските състезатели ни се изплъзнаха буквално под носа", заяви след финала Денис Димитров.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени