Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още 3 титли за България от Балканиадата по колоездене

Снимка: Колодрум "Пловдив"

Нови три шампионски титли спечели България във втория състезателен ден на Балканското първенство по колоездене на писта за младежи и мъже "Елит" в Пловдив.

В герой за нашите национали се превърна Радослав Константинов, който извоюва два златни медала в престижните олимпийски дисциплини „издръжливост по точки“ и „омниум“.

Още една титла добави спринтьорът Мирослав Минчев – на 1000 метра от място, с което той взе достоен реванш от основния си конкурент - силния румънец Норбет Забо, който предния ден го победи в спринтовата дисциплина 200 метра бързина.

Националите в състав: Николай Станчев, Радослав Константинов, Мирослав Минчев станаха вицешампиони в отборния спринт, след силния тим на Румъния.

В дисциплината „издръжливост по точки“ при мъжете голяма битка падна между Радослав Константинов и националът на „Цар Симеон 1898“ Николай Генов, който ден преди това беше спечелил шампионската балканска титла и златния медал в дисциплината скрач.

По-големия опит на Константинов, който е световен шампион на Световното първенство за мъже в Кейптаун, си каза думата и бургазлията измъкна златото, а вицешампион стана Генов. Трети остана звездата на турския национален отбор Огюзхан Тирияки. Само една точка в повече донесе шампионската титла на Константинов и в „омниум“-а, където Генов отново остана втори със сребърния медал.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна