Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевен продължават проверките за причините за смъртта на 39-годишна родилка

| обновено на 31.07.18 в 07:42

В Плевен продължават проверките за причините за смъртта на 39-годишна жена, починала при раждане в Многопрофилната болница за активно лечение "Д-р Георги Странски". Прокуратурата образува досъдебно производство.

Сигнал в прокуратурата подал съпругът на починалата жена, заяви окръжният прокурор Ваня Савова:

"Към настоящия момент не може да се каже има ли виновно поведение или не."

Говорителят на Многопрофилната болница за активно лечение Момчил Цветков уточни, че е назначена проверка:

"До момента не е подадена жалба от тях до ръководството на болницата, но тя веднага е разпоредила проверка. Направена е аутопсия, от която се чакат резултатите. Трябва технологично време и вече специалистите ще кажат какво се е случило, тъй като не може да обяснят лекарите какво е станало. Борили са се за живота до последно реаниматорите. Най-добрите са били, но не са могли да овладеят положението. Изчакваме резултатите от аутопсията, тъй като патоанатомите са тези компетентни лица, които могат да кажат какво, всъщност, е станало. Иначе, отделно вече си има проверка и изчакваме в момента. Бебето е в тежко състояние, като първия ден е било в много тежко състояние, докато днес вече е с по-добри медицински показатели. То е настанено в болницата и лекарите правят всичко възможно за живота му".

Жената почина след планирано секцио. Маргарита е трябвало да роди първото си дете – момченце, на 26 юли във Втора база на Университетската болница. Ден преди плановото секцио медицинските прегледи показали, че е напълно здрава. Въпреки това, малко след началото на операцията, лекарите съобщили, че се борят за живота на жената, а бебето ѝ било в кома заради задушаване.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна