Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марешки посъветва протестиращите майки да се обединят с други уязвими групи

Веселин Марешки
Снимка: БГНЕС

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки се срещна с майките на деца с увреждания, които протестират пред парламента. Той обяви, че застава зад техните искания и ги посъветва да се обединят с други уязвими групи, за да успеят:

„Сами за себе си, те може да се преборят за частично решаване на своя проблем, но няма да се оправи държавата. Тоест те трябва да потърсят симпатизанти, приятели и съмишленици сред другите онеправдани, най-вече пенсионерите, учителите, полицаите, лекарите и военнослужещите, младите хора. Иначе ще настане една малка битка, в която ще им хвърлят няколко милиона, ще им затворят очите и нищо няма да се промени в тяхното ежедневие".

Марешки настоява средствата, предвидени за превъоръжаване и модернизиране на армията, да отидат за решаване на проблемите на протестиращите майки:

„Около 110 милиона трябват, за да бъде решен проблемът на родителите на деца с увреждания и аз си дадох сметка, че обясняват ни постоянно, че нямаме проблем с бюджета, че можем да изхарчим милиарди за самолети, а всъщност само с крилото на единия самолет, който няма да лети, може да бъде решен проблемът на тези хора".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени