Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Издирват възрастна жена край Мадан, откриха друга в езеро край Смолян

Полицаи и ловци край Мадан издирват възрастна жена, която от няколко дни е в неизвестност. В същото време друга жена беше приета в болница в тежко състояние, след като беше открита в езеро край Смолян.

Четири дни в района на Мадан издирват 78-годишната Катя Иванова. Възрастната жена изчезнала в събота, а близките й подали сигнал в полицията, след като не успели да я намерят сами. Вече е започнало издирване с полицията, членове на ловната дружинка и доброволци. Жената е самотно живееща в апартамент в жилищен блок в началото на Мадан. От квартала я видели последно в събота привечер.

В същото време в Смолян бе обявена за издирване 61-годишната Радка Стоименова от смолянския квартал "Долно Райково". Сигналът в полицията подали близките й вчера около 16 часа. След разгласа в интернет, тя е открита жива в езерото "Рибката" на входа на Смолян. Рибари я видели в езерото и се обадили в полицията. Жената е извадена от водите около полунощ. В спасяването й се включили служители от полицията и доброволци.

Веднага е транспортирана в болницата за оказване на медицинска помощ. Приета е с 33 градуса телесна температура, с тежка хипотермия и аспирация от поетата вода. В момента е в стабилно състояние и няма опасност за живота й.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени