Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уолстрийт реагира позитивно на информацията за рестарт на търговските преговори между САЩ и Китай

Американските акции поскъпват в началото на търговията на Уолстрийт във вторник благодарение на отскок на технологичните акции и след информация на агенция Блумбърг, че САЩ и Китай се опитват да подновят преговорите, за да избегнат мащабна търговска война между двете най-големи икономики в света.

Възможността за отслабване на търговското напрежение допринася за нарастване на индекса DJIA с около 120 пункта (повишение с 0,48%) и на широкият индекс S&P500 с 0,45%, като девет от 11-те основните секторни подиндекса на S&P500 се търгуват на зелена територия.

Индустриалният секторен индекс SPLRCI се повишава с 1,3%, тъй като в негов влизат водещи компании, които са и най-чувствително по отношение на търговския диспут между САЩ и Китай. Акциите на Boeing и на Caterpillar поскъпват с малко над 2%, а на компанията 3M - с 2,55%.

Индексът Nasdaq Composite нараства с 0,55% благодарение на предпазлив отскок на акциите на технологичните компании, които бяха подложени на най-агресивни продажби през предходните три поредни сесии на търговия, когато се разделиха с цели 5,3% от пазарната си капитализация. Акциите на Facebook се повишават с 1,3%, на Netflix - с 0,55% и на Twitter Inc. - с 1,56%. Акциите на компанията-майка на Google - Alphabet Inc. обаче се повишават с едва 0,2%, а на Amazon.com се понижават с 0,23%. Акциите на Apple Inc. се търгуват най-предпазливо, нараствайки със скромните 0,12%, тъй като инвеститорите са в напрегнато очакване на финансовия отчет за последното тримесечие на производителя на iPhone, който ще бъде стане публично достояние след края на днешната официална търговия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени