Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бащата на младата пианистка Анна Русева: Малкият град не може да бъде извинение детето да не получи своите възможности


Пианистката Анна Русева от Видин, която ще бъде трети клас тази година, вече е носител на много престижни награди. Тя се гордее най-много с конкурса „Нашите деца свирят Бах“, на който печели първо място и златен медал. Свири от предучилищна възраст, след като родителите ѝя завели на концерт. Свири почти всеки ден.  Споделя, че иска да стане пианистка. Бащата Александър Русев сподели: 

"Това беше неин избор, който тя направи на 6-годишна възраст. Ние не сме музиканти в семейството, но не се поколебахме изобщо. Желанието на децата е като закон. Независимо в каква насока са желанията, заложбите и т.н. смятам, че те трябва да получат възможност да ги развиват". 

Малкият град не може да бъде извинение детето да не получи своите възможности, убеден е Русев:

"Детето трябва да има своето детство и да получи своите възможности. То не може да получи отговор "Ти си родено във Видин и нямаш възможностите  на софиянчета".... Или "родено си в България" и т.н". В малкия град е трудно, но един истински родител в никакъв случай не би се спрял пред това". 

Русев е категоричен, че финансовото обезпечение не трябва да спира развитието на детето, въпреки че не само уроците, но и самият инструмент пиано е скъп, както и пътуванията. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна