Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бенчо Бенчев: Срещнах Желязков случайно, помогнах му защото беше болен

Бенчо Бенчев
Снимка: Радио Бургас

Заместник-председателят на Общинския съвет на Бургас Бенчо Бенчев твърди, че съвсем случайно се е срещнал с Димитър Желязков, по прякор Митьо Очите. В ексклузивно интервю за кореспондента на БНР в Бургас Бенчев заяви, че се е срещнал с Желязков в хотел "Хаят" в Гърция и Желязков го е помолил да го придружи до болница в Истанбул. "Помогнах на болен човек", обясни Бенчо Бенчев:

"Не мисля, че съм виновен, защото това, че съм се срещнал с Димитър Желязков, не значи, че имам нещо общо с него. Това не значи, че и аз съм престъпник.

Стаите ги запази господин Несрин Узун. Запази ги на мое име, аз го помолих да ги запази. Желязков бе в една от стаите, тъй като го видях в хотела, че си търсеше стая, но това значи ли, че нещо съм направил? Той каза, че е болен и отива на преглед в Турция!

Пътуваше за преглед. Аз случайно го видях на пътя и го взех! Абсолютно случайна среща. Това съм обяснил на следствените органи. Аз имах една среща в един хотел и тъкмо си тръгвах, някой ме извика по име, обърнах се и беше той. Попита ме къде тръгвам, викам му, тръгвам за Турция. Той ме  попита, дали ще го взема в моята кола и ми показа торбичките си каза: „Ще ходя на преглед“. Болен човек! Какво лошо има? Не мога да разбера!“.

Бенчев изрази готовност да подаде оставка като заместник-председател на Общинския съвет в Бургас, но не и като съветник.

Цялото интервю на Даниела Костадинова с Бенчо Бенчев можете да чуете във вторник в предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт".
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна