Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Незаконни отклонявания на минерална вода в Разложко към туристически обекти

При изграждането на компенсаторен резервоар за минерална вода в курортното селище Баня, Разложко, са открити незаконни отклонения към туристически обекти. Това обяви кметът на общината Красимир Герчев.

Изграждането на резервоара стартира преди дни, а средствата са осигурени от националния доверителен екофонд и от бюджета на общината.

"Основната цел е да може да задоволим нуждите на ползвателите и във върховите натоварвания те да имат съответните количества вода. 410 кубика е този резервоар. През нощта той ще акумулира тази вода, която прелива и изтича в реката", каза Герчев.

Макар и да признаха, че изграждането на такова съоръжение е от изключителна важност, част от хотелиерите реагираха срещу това, че не са били уведомени от общината за възможните прекъсвания в подаването на минерална вода, както и че помпите им са били преместени без тяхно знание.

Кметът на Разлог Красимир Герчев беше категоричен, че сътресения във водоподаването няма. Констатирани са обаче доста незаконни отклонения и нерегламентирано ползване на лечебната вода:

"Откровено да си го наречем кражба на минерална вода. Прекъснали сме доста такива незаконни отклонения, така че този резервоар се надявам да отстрани всички такива възможни връзки, защото има изграждане на довеждащи водопроводи".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!