Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български архитекти обжалват резултати от проведен международен конкурс

Снимка: БТА

Българските архитекти, участвали в международния конкурс за нов градски център на Велико Търново в Старото военно училище, обмислят да обжалват резултатите пред Комисията за защита на конкуренцията. 62-ата проекта от конкурса са показани за обществено обсъждане в изложбените зали "Рафаел Михайлов".

Архитектите изкачват официалния протокол от международното жури, за да вземат решение за обжалването, посочи архитект Йордан Юрков, председател на областната структура на Съюза на архитектите.

"Намираме едно несъответствие между изискванията на заданието и условията за журиране, които са написани в програмата на конкурса с това, което виждаме като резултат".

По думите на архитект Юрков, евентуалното обжалване няма да попречи на Община Велико Търново да сключи договор по друга процедура със спечелилия италиански архитект Клаудио Нарди. Може да бъде сключен договор за технически и работен проект за експозиционен център, за което да бъде изплатен хонорар от 300 хиляди лева и с тази разработка да се кандидатства за европейско финансиране от десет милиона лева за строителството.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени