Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световният шампион по водноспасителен многобой Стоян Андонов стана заместник на Красен Кралев

Снимка: ММС

Доц. д-р Стоян Христов Андонов е новият заместник-министър на младежта и спорта от квотата на „Обединени патриоти“. Доцент Андонов е завършил висшето си образование в Национална спортна академия „Васил Левски“, със специалностите треньор по плуване и учител по физическо възпитание. От 1985 година работи в НСА „Васил Левски“, като от 2017 е ръководител на катедра „Водни спортове“.

Новият зам.-министър, който ще отговаря за ресор „Спорт“ е световен шампион по водноспасителен многобой индивидуално и отборно (1981 г.) и светове вицешампион по водноспасителен многобой – отборно (1983 г.). Като треньор на националния отбор по водно спасяване (1987-1991 г.) има европейски шампион за мъже и трети места в Европа отборно за мъже и жени.


От 1994 г. до 2006 г. е директор Водноспасителна служба към Българския червен кръст. В различни периоди е председател на Националната комисия по водно спасяване, член на НС на БЧК, член на УС на Българска федерация плувни спортове, председател на клуб ”Водни спортове” – НСА и член на комисията по обучение към Международната федерация по водно спасяване – Европа.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени