Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пауло Аутуори: Винаги очаквам трудности

Пауло Аутуори
Снимка: ПФК ЛУдогорец

Главният мениджър на „Лудогорец“ (Разград) Пауло Аутуори говори днес по повод предстоящата среща със „Зрински Мостар“ (Босна и Херцеговина) в турнира Лига Европа. Седемкратните шампиони отпаднаха от Шампионската лига и ще трябва да се опитат да влязат в групите на Лига Европа. Мачът е утре от 20.00 часа на стадион „Лудогорец Арена“.

"Винаги очаквам трудности. А мачът може да стане по-малко труден, ако ние си го направим такъв. Това, което искам от отбора в утрешния мач, е да имаме по-добра ефективност и да сме по-концентрирани в завършващата фаза. Но искам да дам пример с последния мач. Като ниво на футбола, ние играхме доста добре. Беше доста интересен мач, създадохме доста възможности от ляво, от дясно, атаки през центъра, корнери. Също така пропуснахме и дузпа. Като начин на игра, на мене ми допадна как играха. Това, което трябва да направим, е да вкарваме голове“, заяви бразилският специалист.

За съперника в утрешната среща от турнира Лига Европа- босненският „Зрински Мостар“, Аутори каза същото, каквото и за предишните две препятствия в Европа: "Ние сме направили анализ на техния отбор, както и те предполагам, че са направили анализ на нашия отбор. Знам, че разполагат с добри офанзивни играчи, създават добри офанзивни идеи. Също така са и много добър отбор. В защитен план съм видял, че имат малък проблем, а и всички се притесняват от защитата- това е нещо нормално“.

След това беше помолен да коментира психологическото състояние на тима.

"Няма криза, няма притеснения в отбора. Както вече казах, напарвихме и анализ на последния мач. В него физически бяхме много добре, поддържахме много висок интензитет. Относно психологическото състояние на играчите, аз винаги съм казвал, че който не е силен ментално, трябва да се откаже от футбола. Няма значение дали има победи или загуби. Това го има във футбола. Трябва просто да покажем една добра игра, да спечелим и да покажем, че знаем колко е дълъг пътят, не е само един мач", заяви Пауло Аутуори.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна