Редакторът в новините на БНР Константин Мравов с първа изложба като любител фотограф

Снимка: Константин Мравов


Редакторът в новините на БНР Константин Мравов открива довечера първата си изложба като любител фотограф. В галерия на ул. "Денкоглу" до 21 август ще бъдат изложени фотоси в различен формат, в които не е търсено качеството, а реалността на различни сцени от живота на София.

"При мен снимането е един появяващ се и отиващ си процес през времето - активни периоди и по-пасивни периоди. В самите снимки има едно усещане за несъвършенство с артистична цел. Това са някакви отделни моменти, които са снимани", каза Мравов часове преди официалното откриване.  За предаването "Преди всички" той сподели:

"Има снимки с телефон, снимки различни фотоапарати. Снимано е с много евтини камери, защото просто така се получаваше. Сега съм си купил фотоапарат и ще се прехвърля в нов етап, но този стар етап, който представям, е по-скоро с камери, които съм намирал по всякакъв начин – по шкафове, на заем от приятели…. Използвана е много разнообразна техника, което не е характерно за повечето фотоизложби, защото авторите, когато имат концепция, имат и фотоапарат". 

Константин Мравов снима в София от 2013 година, а в архива му до днес на преден план са графитите, промените в средата и анонимните ѝ обитатели. Затова и първата му изложба се казва "Цигари на бройка", а в нея качеството на изображението не е приоритет. Често дори е обратното –  липсата на фокус и преекспонирането на светкавицата умишлено създават сурови, но и естествени сцени, в които човекът зад обектива е невидимо, но и наблюдателно присъствие. Мравов призна, че не е планирал да прави изложба, но приятелката му е организирала събитието. 

 

Още от категорията

„Форми на духа“ в галерия Arsenal of art

Живописна интерпретация на седемте чакри в човешкото тяло - това е основната концепция в изложбата „Форми на духа“ на Ралица Стайкова в галерия Arsenal of art. Седемте картини носят имената на всяка от седемте чакри, в съобразени с основните цветови тонове и значение на чакрите, каза в интервю за Радио Пловдив Ралица Стайкова, но това е художествен..

публикувано на 17.08.18 в 12:23

Наталия Делева видя и описа невидимите хора в едноименния си дебютен роман

Срещаме ви с Наталия Делева и отсега ви каним на среща и представяне на дебютния ѝ роман Невидими . Той беше номиниран в Деветия  национален литературен конкурс  Развитие, получи съпътстваща награда в категория проза за дебютна литература  Южна пролет 2018 г . и  Номинация за  Роман на годината на 13 Века България 2018 . Наталия в..

публикувано на 17.08.18 в 11:21

Холивудски актьор вдига сватба по български в Жеравна

В село Жеравна започва Международният фестивал на фолклорната носия. Десетки ще бъдат облечени с пъстри носии от цяла България. В предаването „Преди всички“ организаторът на фестивала и ръководител на Ансамбъл „Българе“ Христо Димитров разказа какво още може да се види: „Това, което е нещо, което няма как да се повтори на някой друг фестивал,..

публикувано на 17.08.18 в 11:08

Шансът и ефектът на мултилингвистичните разследвания

Този фичър в 2 части е продукт на журналистическо разследване, извършено в напрегната и сложна ситуация. То събра фрагментите на казус, който се разви на особено чувствителна и драматична територия - семейство с   2 деца, чиято майка е гражданин на една държава, а чийто баща е гражданин на друга. Неговата предистория е история за една любов,..

публикувано на 17.08.18 в 10:20

В приказния стъклен свят на Момка Пеева

Стъклени накити, предмети и произведения на изкуството греят с щедрата палитра на художник благодарение на една българка, която емигрира в Съединените щати с единствената мечта... да бъде баба. Ала двайсет години по-късно фирмата й за цветове край Сиатъл процъфтява, благодарение на богатите нюанси на стъклото и изящните творби на артисти от..

публикувано на 17.08.18 в 10:17

Новите находки от Перперикон разказват истории от 13 - 14 век

Днес пред журналисти ще бъдат представени най-новите находки от разкопките на Перперикон от екипа на проф. Николай Овчаров. Изминаха  19 години от проучването на гигантския скален град с неговата 7-8-хилядигодишна история. Три месеца вече текат разкопките на южната част на Перперикон, където преди 3 години излезе най-голямата раннохристиянска..

публикувано на 17.08.18 в 09:57

Започват традиционните празници в Рудозем и в Доспат

В две смолянски общини започват традиционните празници. В Рудозем ще отбележат Денят на миньора, а в Доспат – Съборът на чешмарите. Официалното откриване на Деня на миньора в община Рудозем ще бъде тази вечер с рязане на лента от кмета Румен Пехливанов на обновения площад. Програмата предвижда концерти, а в събота ще има детско шоу "Кой е..

публикувано на 17.08.18 в 04:58