Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десето издание на "Миндя рок фест"

Снимка: Цецо Папазов

В десетото поредното издание на "Миндя рок фест" ще пеят повечето хедлайнери от предишните издания, сподели за предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ политологът Евгений Дайнов, който е и организатор на феста. Няма да присъства единствено популярната поп-група от Турция, която пя у нас преди 3 години. Сърбите от „Котън пикърс“, които се радват на голяма популярност в Европа и САЩ, обаче ще пеят на сцената:

„Милена Славова се връща след около три години отсъствие. Както винаги, Васко Кръпката си е основната звезда“.

За феста ще дебютира и младата звезда Ния, която наскоро спечели престижен телевизионен формат. Нова група от Къпиново – "Рестарт", която ще открие фестивала.

„Те свирят парчета на Led Zeppelin. Шефът е доктор, медицински професор - шеф на Института по хигиена и други доктори покрай него“, обясни Дайнов.

„Откакто започнахме да правим този фестивал, за последните 10 години се появиха стотици селски фестивали! Стотици! И все в този формат с рок-блус-джаз, горе-долу като нашия. Стотици са, но нашият е най-големият. 2000-3000 души публика. Площадът събира едва половината, а другите са по дворовете, защото се чува прекрасно из цялото село“, разказа Дайнов и признаа, че конкуренцията в музиката е хубаво нещо.

Фестивалът е в петък и събота 24 – 25 август, а присъствието е безплатно. Рокът е културна съпротива, убеден е Дайнов. Чрез него се култивират „онези живи сили в българския национален организъм, които са способни да бъдат съвременни и свободни“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна