Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДФЗ: При близо 9500 фермери, кандидати за субсидии, са установени застъпвания на заявените за подпомагане площи

При близо 9500 фермери, кандидати за субсидии, са установени застъпвания на заявените за подпомагане площи, съобщава Фонд "Земеделие" след приключилите кръстосани проверки. След получаване на уведомителните писма за проблема стопаните трябва да представят документи, доказващи правото им да ползват застъпените площи.

Фонд "Земеделие" констатира застъпване, когато едни и същи площи са заявени за субсидиране повече от един фермер. Макар че за четвърта поредна кампания се запазва тенденцията общият размер на застъпените площи и броят на земеделските стопани, които са ги очертали, да намаляват значително, такива не липсват и в тази кампания. 

По данни от последните проверки застъпвания има в заявленията на 9456 кандидати с обща площ 5457 хектара. За сравнение в "Кампания 2017" стопаните със застъпени площи са били с 1000 повече, а общият размер на двойно декларираната площ е бил над 6000 хектара. 

Фондът започва изпращане на уведомителни писма и срок до 20 работни дни след получаването им, но не по-късно от 1-ви декември, кандидатите трябва да докажат кой от тях има право да ползва площите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени