Eмисия новини
от 05.00 часа

ТИР катастрофира край Гълъбово, разруши естакадата на ТЕЦ "Брикел" (снимки)

4
ТИР с турска регистрация се е ударил в бетонните подпори на съоръжение на брикетната фабрика в Гълъбово.
Снимка: БГНЕС

ТИР катастрофира тази сутрин край град Гълъбово и е разрушил естакадата на ТЕЦ "Брикел", която свързва електроцентралата и единствената в страната брикетна фабрика. При произшествието няма жертви. Движението по международния път Русе-Свиленград се извършва само в източната лента. 

Малко след пет часа тази сутрин ТИР с турска регистрация се е ударил в бетонните подпори на съоръжение на брикетната фабрика в Гълъбово. При произшествието е пострадал водачът на камиона. Той е с наранявания по лицето и челюстта. Съоръжението е със сериозни щети, има опасност от падане. По него се транспортират въглища към една от централите. 
Мястото е обезопасено. До възстановяването на съоръжението движението по международния път Русе-Свиленград ще става в една лента, каза комисар Илиян Илиев от Областна дирекция на МВР-Стара Загора. 
"Притеснителното за нас е, че е нарушена стоманената конструкция, която поддържа това съоръжение. Към момента сме уведомили ръководството на "Брикел" да предприемат действия по укрепването".
Снимки: БГНЕС

Галерия

Още от