Постигнато е съгласие за прекратяване на гладната стачка в "Български пощи"

Снимка: БГНЕС

Ръководството на "Български пощи", синдикатът "Защита" и омбудсманът Мая Манолова са постигнали съгласие за прекратяване на гладната стачка в дружеството, съобщават от пощите.

Потвърден е ангажиментът на ръководството на "Български пощи" да изплаща ваучери и допълнително възнаграждение за трудов стаж и професионален опит в договорените размери.

Още от категорията
Успял е да вземе чанта с около 2 хиляди лева, мобилен телефон и таблет.

Въоръжен грабеж в игрална зала в Банкя

Въоръжен грабеж е бил извършен тази сутрин в игрална зала в Банкя. Нападателят е бил маскиран и е ударил работещия вътре човек с пистолет. Успял е да вземе чанта с около 2 хиляди лева, мобилен телефон и таблет. Полицията го издирва.

публикувано на 10.12.18 в 16:10
Автомобилът, дървата за огрев и трионът са конфискувани.

Заловиха бракониер с множество кражби в Първомай

Бракониер с множество кражби на дървесина и умишлени палежи в горите беше задържан на територията на Държавно горско стопанство - Първомай. Нарушителят рецидивист Стамен Тилев е бил задържан при съвместна акция на служители от горите и гранични полицаи. Сигналът е бил подаден от дежурния полицай на граничен пункт „Златарево“. Мобилните..

публикувано на 10.12.18 в 16:03
От Община Пловдив отчитат , че за тази година  местните приходи са около 153 милиона лева.

Без увеличение на данъците в Пловдив за 2019 година

Няма да има увеличение на местните данъци и такси в Пловдив. Според прогнозите бюджетът на Пловдив за 2019 г. ще бъде над 350 милиона лева, малко повече миналогодишния. От Община Пловдив отчитат, че за тази година  местните приходи са около 153 милн. лева.  Очаква се за следващия едногодишен период сумата да е по-голяма в частта..

публикувано на 10.12.18 в 15:51
7-месечният протест за правата на хората с увреждания е облечен в законова форма.

Учредиха национална гражданска инициатива "Системата ни убива всички"

Национална гражданска инициатива „Системата ни убива всички“ е учредена от част от протестиращите майки на деца с увреждания. Така 7-месечният протест за правата на хората с увреждания е облечен в законова форма, пишат в съобщение учредителите, сред които са знакови лица като Мая Стоицева, Весела Одаджиева, Валентина Ташкова, Боряна Драганова...

публикувано на 10.12.18 в 15:33

Движението по АМ "Тракия" е само в активната лента

До 16.30 часа движението при 89-и км в посока София на АМ "Тракия" ще се осъществява само в активната лента поради ремонт на ограничителни системи в средната разделителна ивица.

публикувано на 10.12.18 в 14:52
Историческата сграда на Централната баня в София е обект на спор за бъдещото й предназначение.

Тодор Чобанов: Пиенето на минерална вода е предшествало къпането с нея

Комисията по култура и образование към Столичния общински съвет се събра на работна среща в Регионалния исторически музей - София, за да обсъди възможностите за реконструкция и развитие на северното и източното крило на Централна минерална баня. Преди дни се проведе дискусия за съдбата на сградата, по време на която се сблъскаха отново двете тези:..

публикувано на 10.12.18 в 14:44
Наградите, по традиция, се връчват в Международния ден за правата на човека, който светът отбелязва днес.

Майките на деца с увреждания станаха "Човек на годината"

Родителите на деца с увреждания получиха голямата награда „Човек на годината“ 2018 на Българския хелзинкски комитет. По традиция наградите се връчват в Международния ден за правата на човека, който светът отбелязва днес. Председателят на комитета Красимир Кънев определи действията на майките през 2018-а като „най-масовата правозащитна акция за..

публикувано на 10.12.18 в 14:36