Постигнато е съгласие за прекратяване на гладната стачка в "Български пощи"

Снимка: БГНЕС

Ръководството на "Български пощи", синдикатът "Защита" и омбудсманът Мая Манолова са постигнали съгласие за прекратяване на гладната стачка в дружеството, съобщават от пощите.

Потвърден е ангажиментът на ръководството на "Български пощи" да изплаща ваучери и допълнително възнаграждение за трудов стаж и професионален опит в договорените размери.

Още от категорията

Адвокатка беше нападната и бита в офиса ѝ в София

Полицията в София издирва мъж, нападнал адвокатка в офиса й. Инцидентът е станал около 16 ч. в блок на столичния булевард "Цар Борис III". Информацията на МВР сочи, че минути след 16 ч. неизвестният до момента нападател е влязъл в офиса на адвокатката. След кратък той спор я е нападнал, ударил я е няколко пъти и е направил опит да я..

обновено на 18.10.18 в 20:00

Две огнища на птичи грип са установени в хасковското с. Войводово

Огнища на птичи грип са установени в две ферми   в хасковското с. Войводово, където се отглеждат патици  и пилета, съобщиха от Агенцията за безопасност на храните. Предприето е хуманно умъртвяване и унищожаване на всички птици в засегнатите обекти. Определени са 3-километрови предпазни зони и 10-километрови зони за наблюдение около огнищата...

публикувано на 18.10.18 в 19:48

Специална организация на движението за Рилския манастир в деня на Св. Иван Рилски

Утре се създава специална организация на движението за Рилския манастир и ще бъде осигурено допълнително полицейско присъствие за Деня на свети Иван Рилски, съобщиха от полицейското управление в град Рила. Експерти казаха, че трите срутища над с. Пастра по пътя Рила-Рилски манастир са разчистени, само в много къс участък от около 5-10 метра остава в..

публикувано на 18.10.18 в 19:40
Десислава Иванчева (вляво) и Биляна Христова-Петрова

Десислава Иванчева и заместникът й Биляна Петрова напускат ареста

Отстранената кметица на район "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова напускат ареста. В късния следобед днес стана ясно, че мярката им за неотклонение е променена на домашен арест. Определението подлежи на обжалване пред Апелативния спецсъд. Главният архитект на София Здравко Здравков днес бе на разпит в..

обновено на 18.10.18 в 19:01
Властите в Хирошима издирват кой е авторът на графитите върху Паметника на мира.

Проф. Минеков: Думите на Оруел "невежеството е сила“ можем да ги превърнем в национален девиз

Това несъмнено е събитие с огромен световен отзувк. Струва ми се, че трябва да се гордеем – отново сме известни. Такова нещо се случва от време на време и трябва да го възприемам като нормалност и като част от нашата култура. Позволявам си да ви припомня думите на Джордж Оруел, който казва: „Невежеството е сила“. Това можем да го превърнем..

публикувано на 18.10.18 в 19:00

Автобус блъсна майка с бебешка количка на пешеходна пътека в Пловдив

В Пловдив автобус на градския транспорт блъсна майка с дете на пешеходна пътека. Те са били откарани веднага в Университетската болница „Свети Георги“. Детето не е пострадало и е изписано след преглед. Майката е в тежко състояние, с множество травми, сред които фрактура на черепа, фрактура на таза и други сериозни наранявания. Шофьорът на автобуса е..

обновено на 18.10.18 в 18:53

Започна кампанията “Мисията е възможна”, посветена на деинституционализацията на децата в България

В Средно училище “Димитър Матевски” в  Пловдив беше поставено началото на Националната кампания “Мисията е възможна”, която се реализира по Оперативната програма “Развитие на човешките ресурси”.  Кампанията е посветена на  последния етап на процеса на деинституционализация на децата в България, заяви при откриването ѝ зам.-министърът на труда и..

публикувано на 18.10.18 в 18:28