Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От „Черно море“ негодуват срещу съдията след 1:1 с „Етър“

От „Черно море“ негодуват срещу съдията след 1:1 с „Етър“
Снимка: Спортал

Отборите на „Етър“ (Велико Търново) и „Черно море“ завършиха 1:1 в първия мач от 4-ия кръг на Първа професионална лига по футбол. Даниел Младенов изведе домакините напред в резултата в 9-ата минута на през първата част, а Патрик изравни за варненци в 51-ата.

Гостите стигнаха до нов гол в 58-ата минута чрез Радослав Василев, който обаче бе отменен поради съмнителна засада. Георги Илиев намери своя съотборник на празна врата и той прати топката в мрежата на Иванов.  В 75-ата минута удар на Никола Колев мина близо до дясната греда. До края на срещата домакините опитаха да стигнат до успеха, но единствено стигнаха до няколко центрирания от статични положения.

Старши треньорът на „Етър“ Красимир Балъков коментира: „Гледах репортажа и може би „Черно море“ трябва да за съжалява, тъй като нямаше засада при гола им. Без тази ситуация резултатът е справедлив. Първото полувреме доминирахме и се поизморихме през второто. Случи се същото, което стана и в Пловдив. Не бяхме тотално концентрирани, а когато си уморен трябва да си фокусиран. Накрая искахме повече победата. Доволен съм от смените ми. За първи път играем с тази централна двойка - Сърмов и Арти. Не знаехме как ще бъде, но двамата се справиха отлично. Ние още не сме на добро физическо ниво. Това е моето мнение. Трябва с повече желание да се печелят точки в началото на първенството. Като цяло добрата игра на отбора у дома е, че имаме самочувствие във Велико Търново“.

Помощник треньорът на „Черно море“ Петър Костадинов заяви: „Разбрахме, че са ни отменили редовен гол. Резултатът не е справедлив. С оглед на развоя, ако бяхме повели, срещата можеше да се развие по друг. Поздравявам момчетата, че играха срещу резултат, срещу топлото време, срещу съдията, а успяха да се измъкнат. Съдиите се подиграват с треньорската професия, утре сменят треньорите, а съдиите продължават да си ръководят. Трябва да свирят това, което има. Сега и да говорим, вече е свършено, свирено е. Срещу „Берое“ ни очаква много тежък мач“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна