Армията засилила бомбардоровките в северозападната част на Сирия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сирийската армия е засилила днес бомбардировките над територии в Северозападна Сирия, подвластни на бунтовници, съобщава Франс прес. Близо 30 цивилни са загинали в град Урум ал Кубра, край Алепо, и в Хан Шейхун, в провинция Идлиб.
Въздушните удари обикновено са предвестник на сухопътни офанзиви, които прогонват стотици хиляди местни жители от домовете им. 
Опасенията за такава офанзива се засилиха в началото на този месец, след като армията приключи победоносно операциите си срещу бунтовниците и джихадистите в югозападната част на страната.
В Идлиб по данни на ООН живеят повече от 2 милиона души при тежки хуманитарни условия. 

Още от категорията

Неправомерна употреба на ток от хотелски комплекс край Рилския манастир

Хотелски комплекс край Рилския манастир е ползвал неправомерно ток. Това е установено при проверка по сигнал от служители на енергийното дружество- доставчик. При извършената проверка е установено, че има нарушаване на трафопост и монтирано устройство за непълно отчитане на консумирана електроенергия от хотелския комплекс. Уведомен..

публикувано на 23.10.18 в 17:47

Ловеч и Троян са най-проблемните общини по отношение на неправилното паркиране в Ловешка област

Ловеч и Троян са най-проблемните общини по отношение на неправилното паркиране в Ловешка област. Това е отчетено на заседание на Областната комисия по безопасност на движението във връзка с инициативата "Да освободим тротоарите за пешеходците". Заместник-областният управител Бойко Пъдарски посочи, че според изнесените данни от началото на..

публикувано на 23.10.18 в 17:40

Майка на дете с увреждане: Ще има протести до оставката на Валери Симеонов

„Искането за оставката на Валери Симеонов остава. Ще има протести, докато не я получим. Обществото не би могло да търпи подобен цинизъм". Това заяви в предаването „Нещо повече“ Димитрина Русева – майка на дете с увреждане. „Борим се сами срещу една държава – независимо дали са работодатели, политици, партии, няма значение“, каза тя и..

публикувано на 23.10.18 в 17:40

Шофьор на училищен автобус с положителна проба при проверка от КАТ

Шофьор на училищен автобус е дал положителна проба за алкохол по време на проверка от КАТ-Котел. Хванатият с 0,59 промила е превозвал деца от село Ябланово до средищното училище „Георги Раковски“ в град Котел. Шофьорът е пуснат в неплатен отпуск до петък, съобщи директорът на училището Стефан Дондев. Проверката на двамата шофьори е..

публикувано на 23.10.18 в 17:27

Пенка Георгиева: Свалили сме доверието си от управителя на НЗОК д-р Дечо Дечев

"Свалили сме доверието си от управителя на НЗОК д-р Дечо Дечев заради безотговорността към децата на България, за това, че закрива Фонда за лечение на деца, без да осъзнава, без да има необходимия административен капацитет, за това, че Касата не може да поеме в момента Фонда за лечение на деца". Това заяви в предаването "Нещо повече"  Пенка..

публикувано на 23.10.18 в 17:19

В ареста остават четиримата фалшификатори, задържани в Слънчев бряг

В ареста остават и четиримата задържани за производство на фалшиви евро и долари в курорта Слънчев бряг . Специализираният наказателен съд уважи искането на прокуратурата и наложи най-тежката мярка за неотклонение на Иван Тодоров, Петър Манев, Александър Крихтин и Димитър Ангелов. Съдът се позова на показанията на явни и тайни свидетели,..

публикувано на 23.10.18 в 17:15
Доц. Ана Кочева и Венета Гаврилова в студиото на предаването

За македонцките работи и бугарскиот jазик

Колкото по-измислени са правилата на един книжовен език, толкова по-трудно се спазват. Ярка илюстрация за това е т.нар. „македонски език“, определян от специалистите като „македонска книжовна норма на българския език“. В резултат самите граждани на Република Македония са силно затруднени да усвоят „правилния“ книжовен език. Въпросът е как ние, българите..

публикувано на 23.10.18 в 17:05