Земетресение с магнитуд 5,1 разтърси североизточната част на Япония

Автор:

Земетресение с магнитуд 5,1 бе усетено по североизточното крайбрежие на основния японски остров Хоншу, съобщи японската национална метеорологична служба, цитирана от ТАСС. Няма данни за жертви или материални щети. Тревога за цунами не е издадена. Епицентърът на труса е бил в Тихия океан край бреговете на префектура Фукушима, на дълбочина около 20 км под океанското дъно. Земетресението е било усетено и в съседната префектура Мияги.

Още от категорията

РЗИ - Смолян с инициатива за превенция на употребата на алкохол в детско-юношеска възраст

Регионалната здравна инспекция в Смолян организира обучение на медицинските сестри в областта за работа по превенцията на употребата на алкохол в детско-юношеската възраст. Инициативата е в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести, а основните насоки за работа ще даде гост - лекторът от Националния център по..

публикувано на 19.10.18 в 08:25
Център за социална рехабилитация и интеграция

Откриват Център за деца с аутизъм в Плевен

Сдружение "Аутизъм Днес" и Фондация "Стъпка за невидимите деца на България" откриват в Плевен Център за деца с аутизъм. Обучен екип от специалисти ще помага със съвременни методи за развитието на децата от Северна България. Центърът е настанен в сграда от 1600 кв. м., предоставена от Община Плевен. Сдружение "Аутизъм Днес" и Фондация..

публикувано на 19.10.18 в 08:19

Новите данъци за автомобилите няма да променят статуквото

Собствениците на по-нови автомобили ще бъдат по-ощетени от поправките в закона, въвеждащи по-голям данък за по-старите автомобили. Това мнение изрази в предаването "Преди всички" Христо Христов, председател на Асоциацията на вносителите на автомобили. Според Христов с новоприетите поправки няма да бъде постигната целта за ограничаване на старите..

публикувано на 19.10.18 в 08:03

Траурна церемония и погребения на убитите при стрелбата в кримския град Керч

Траурна церемония и погребения ще се състоят в кримския град Керч, където ученик от местния техникум уби с огнестрелно оръжие 20 свои съученици и преподаватели, след което се самоуби, съобщи агенция ТАСС. От стрелбата, съпроводена от експлозия на бомба, са ранени около 50 души. От тях 10 са в тежко състояние. Прощалната церемония ще бъде..

публикувано на 19.10.18 в 07:57

Съдът разглежда мярката за постоянно задържане под стража на Северин Красимиров

Северин Красимиров, който вече получи обвинение за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова, ще се изправи днес пред съда, който ще разгледа мярката му за постоянно задържане под стража. След разпитите на 21-годишния Северин Красимиров и неговите самопризнания за извършеното убийство, от прокуратурата му повдигнаха обвинения за..

публикувано на 19.10.18 в 07:05

Преглед на печата

16 хиляди нови пенсионери загубиха по 32 хиляди лева, подчертава в интервю за "24 часа" Хасан Адемов, председател на социалната комисия в парламента. Става дума за хората, които очакваха да отпадне таванът на максималната пенсия. Той казва, че ДПС ще подкрепи вота на недоверие, но с различни мотиви от тези на социалистите. Според "Дума" над..

публикувано на 19.10.18 в 06:40

В Силистра започва 16-дневна информационна кампания срещу домашното насилие

В Силистра започва 16-дневна информационна кампания срещу домашното насилие. Тя се провежда в края на всяка година в много страни в света и цели да заостри вниманието на обществото към проблема. Над 100 души са потърсили помощ и подкрепа през последната година в кризисния център за жертви на насилие и в центъра за консултации и превенция в..

публикувано на 19.10.18 в 05:05