Eмисия новини
от 05.00 часа

Затворено е кръстовището на Софийския университет заради ремонт

| обновено на 11.08.18 в 19:43
Снимка: Мария Пеева

Заместник-кметът по транспорта в София Евгени Крусев провери хода на ремонтните дейности по кръстовището пред Ректората на Софийския университет "Свети Климент Охридски". 

По график то трябва да бъде пуснато за движение в понеделник сутринта.

През почивните дни булевард "Васил Левски" ще бъде затворен за движение в района на Софийския университет "Свети Климент Охридски", заради ремонт. Крусев призова шофьорите да избягват района на Ректората:

"Времето е хубаво, машините са тук, хората са така разпределени така, че да не си пречат, а да си помагат един на друг. Няма вариант в понеделник кръстовището да не е отворено", каза заместник-кметът който провери ремонта в 11:30 ч: 
 
"Строителите имат 48 часа, за да реконструират напълно кръстовището и да се пусне движението по него. След което се пренасят към паметника на Васил Левски, където двете платна ще бъдат затваряни поетапно. Тролейбусите и автобусите ще се движат по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", по ул. "Гурко", както и по ул. "Георги С. Раковски", където реално ще се организира тролейбусното движение, а вече в следващия етап от ремонта в посока към паметника на Левски, когато се ремонтира булевардът, тролейбусите ще се движат на дизелови агрегати." 

От понеделник започва ремонт на булевард "България", където движението ще се осъществява двупосочно само в едното платно. Възобновява се движението на трамвай номер 7 по булевард "България". В понеделник започва и ремонтът на булевард "Арсеналски". 

Ремонтите по основни булеварди в столицата трябва да приключат до първия учебен ден - 15 септември, увери заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев. След този срок ще остане затворена за движение улица "Граф Игнатиев":

Останалите ремонти трябва да приключат, както бул. “България“, така и бул.“Арсеналски“, “В. Левски“, “Христофор Колумб“, “Източна Тангента“ и ул. “Резбарска“, всички тези обекти ще приключат до първия учебен ден".Още от