Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров" дава дипломи на 326 студенти

Студентите от випуск 2018-та на Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров” във Варна получиха дипломите си на тържествена церемония. Първенци на випуска са Павел Желев от Силистра и Кристиян Пенев от Русе. 
"Това беше мечтата. Още от малък наблюдавам корабите по Дунава и винаги съм го смятал за интересна професия. Моят баща е капитан, може би важи и за мен това, че крушата не пада по-далече от дървото", сподели Желев. 
"Тайната ни беше в постоянството, екипната работа и мотивацията, най-вече. Пожелавам на колегите попътен вятър и седем фута под кила", допълни Пенев.
Висшето си  образование днес завършват 326 студенти - 280 от образователно-квалификационната степен „бакалавър” и 46 от степен „магистър”. 
От 18 часа във Фестивалния и конгресен център е тържеството, посветено на 139-ата годишнина от създаването на Военноморските сили.
Заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев ще наградят военнослужещи и цивилни служители, допринесли за авторитета на бойния ни флот. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени