Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В парка "Света Троица" в София се провежда "Зелена библиотека"

Снимка: libsofia.bg

Музика, книги и "сладоледени изкушения" предлага "Зелената библиотека" в парка "Света Троица" до 14 ч., съобщават инициаторите от Столичната библиотека.  Поети и музиканти представят свои творби. За малките е артработилницата с куклената актриса Таня Гигова:

"В Столична библиотека - филиал "Студентски", в който ме канят да правя такива работилнички всяка събота има някакво занимание за деца, има за четене на книги, за рисуване, те си канят гости, канят детски писатели, поети. Самата обстановка е много хубава и е направено много приятно за децата. На мен винаги ми е много приятно, защото е много шарено - мебелите, всичко е направено уютно и на децата им е приятно. Имам си вече дечица, на които родителите следят във фейсбук кога има занимание. Повтарят се децата, защото им харесва. И е един начин също за забавление през ваканцията".

"Зелената библиотека" в парк "Света Троица" предлага и мобилна библиотека, от която всички желаещи могат да получат безплатна едногодишна читателска карта и да заемат книги от фонда на Столичната библиотека. Посетителите могат да се включат и в инициативата"Сподели книга".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени