Морска премиера в Ахтопол на детския игрален филм "Случаят Кюри"

Андрей Хадживасилев
Снимка: www.hadjivasilev.com

Детският игрален филм "Случаят Кюри" ще има своята морска премиера следобед в Ахтопол. Режисьорът Андрей Хадживасилев подчерта, че филмът е в духа на някогашното успешно българско кино.
"Филмът е изключително лек и забавен. Освен така важните елементи за приятелството и поуките, които всеки един детски филм трябва да съдържа, той има и важен акцент към науката, тъй като главният ни герой Тони мечтае да бъде учен един ден и в стаята си има нещо като лаборатория и прави поредния си опит с мишката Мария Кюри за натрупването на мускулната маса. Няма как да е лош финалът. Доброто ще победи, но ще има и много изненади за зрителите".
Свързани новини

"Случаят Кюри" – нов български детски игрален филм

На 12-и май ще се състои премиерата на новия български игрален филм "Случаят Кюри" в рамките на "Фестивала на науката" в София. Мястото е София тех парк в зала "Джон Атанасов" от 10 часа. Филмът "Случаят Кюри" е заснет от режисьора Андрей Хадживасилев...

публикувано на 08.05.18 в 17:48
Андрей Хадживасилев

Андрей Хадживасилев: Липсват добри сюжети за детски игрални филми

Търсят се деца между 8 и 12 години, които да изпълнят ролите на главните герои Тони и Рая в предстоящите снимки на детския игрален филм „Случаят Кюри“. лентата има активна онлайн кастинг система, в която децата могат да се регистрират за участие...

публикувано на 07.03.17 в 11:49
Още от категорията

Филмът "Ага" взе голямата награда на а 24-ия Филмов фестивал в Сараево

Филмът "Ага" на българския режисьор Милко Лазаров беше отличен за най-добър игрален филм на 24-ия Филмов фестивал в Сараево, съобщи БНТ. "Ага" имаше своята световна премиера тази година на "Берлинале", като по този начин български филм се завърна..

публикувано на 17.08.18 в 01:01
Тюленово

Започва четвъртото издание на Тюленово арт фест

Четвъртото издание на Тюленово арт фест започва днес. По традиция сцената е отворена за художници и фотографи, чиито творби ще бъдат представени в изложба на брега. Край живописното морско село Тюленово в община Шабла за пореден път ще се съберат..

публикувано на 16.08.18 в 16:58

Община Сливен събира номинации за наградите "Добри Чинтулов" и "Д-р Иван Селимински" за 2018 г.

Община Сливен събира номинации за наградата за литература и изкуство „Добри Чинтулов” и за наградата за публицистика и краеведческа дейност „Д-р Иван Селимински” за 2018 г. Те са индивидуални и се връчват в навечерието на празника на Сливен - 26..

публикувано на 16.08.18 в 16:52
Йорданка Кузманова

Актрисата Йорданка Кузманова: Актьорът е боен кон. Той трябва да препуска независимо от всичко

На връх осемдесетия си рожден ден актрисата Йорданка Кузманова гостува на предаването „Нощен Хоризонт” в поредицата „Магията на театъра”. Тя сподели, че първите й стъпки като актриса са още на 4 години, когато разрязва една голяма покривка, плетена на..

публикувано на 16.08.18 в 14:53

Статуетка, подарена от Роден на Моне, бе продадена на търг за 108 000 евро

Статуетка, подарена от Огюст Роден на Клод Моне, бе продадена на търг в Кан за 108 000 евро, съобщи АФП. Произведението е от гипс и изобразява прегърнати вакханки – спътници и почитателки на бог Дионис в древногръцката митология. Роден я надписва..

публикувано на 16.08.18 в 13:50

Стартира обществената поръчка за ремонта на къщата-музей "Христо Смирненски"

Министерството на културата е отпуснало 239 хиляди лева за ремонта и реставрацията на къщата-музей на Христо Смирненски в София. Обявлението ще бъде достъпно от утре в сайта на Агенцията за обществени поръчки. Това съобщи в предаването "Преди..

публикувано на 16.08.18 в 11:48
Църквата

За девета поредна година ще се проведе "Арт Емона"

В село Емона за девето поредно лято ще се проведе „Арт Емона“ – фестивал на изкуствата с благотворителна цел. Средствата от фестивала се използват за укрепване и реставриране на църквата „Св. Николай Мирликийски“ в село Емона.        На 17 август..

публикувано на 15.08.18 в 17:27