Морска премиера в Ахтопол на детския игрален филм "Случаят Кюри"

Андрей Хадживасилев
Снимка: www.hadjivasilev.com

Детският игрален филм "Случаят Кюри" ще има своята морска премиера следобед в Ахтопол. Режисьорът Андрей Хадживасилев подчерта, че филмът е в духа на някогашното успешно българско кино.
"Филмът е изключително лек и забавен. Освен така важните елементи за приятелството и поуките, които всеки един детски филм трябва да съдържа, той има и важен акцент към науката, тъй като главният ни герой Тони мечтае да бъде учен един ден и в стаята си има нещо като лаборатория и прави поредния си опит с мишката Мария Кюри за натрупването на мускулната маса. Няма как да е лош финалът. Доброто ще победи, но ще има и много изненади за зрителите".
Свързани новини

"Случаят Кюри" – нов български детски игрален филм

На 12-и май ще се състои премиерата на новия български игрален филм "Случаят Кюри" в рамките на "Фестивала на науката" в София. Мястото е София тех парк в зала "Джон Атанасов" от 10 часа. Филмът "Случаят Кюри" е заснет от режисьора Андрей Хадживасилев...

публикувано на 08.05.18 в 17:48
Андрей Хадживасилев

Андрей Хадживасилев: Липсват добри сюжети за детски игрални филми

Търсят се деца между 8 и 12 години, които да изпълнят ролите на главните герои Тони и Рая в предстоящите снимки на детския игрален филм „Случаят Кюри“. лентата има активна онлайн кастинг система, в която децата могат да се регистрират за участие...

публикувано на 07.03.17 в 11:49
Още от категорията

Откриват изложба в Софийския университет, посветена на ирландския писател Джеймс Джойс

Този следобед   в Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще отвори врати изложба, посветена на ирландския писател със световна слава Джеймс Джойс. В експозицията са включени 22 платна с богат снимков и текстови материал, които показват влиянието..

публикувано на 22.10.18 в 03:26

Експозиция от творби на австрийския живописец Егон Шиле може да бъде видяна в "Белведере"

Във виенския музей "Белведере" е уредена експозиция от творби на Егон Шиле, посветена на 100-годишнината от смъртта на гениалния австрийски художник. Изложбата проследява пътя, по който са преминали произведенията на починалия на 28-годишна..

публикувано на 22.10.18 в 02:45

Национална седмица на четенето започва от утре

Утре започва Национална седмица на четенето. Тя ще продължи до 26 октомври и се организира от Министерството на образованието и науката. Целта е да се насърчава и повишава грамотността на учениците. Над 3 000 ще са събитията в страната -..

публикувано на 21.10.18 в 16:12
Анета Дръгушану

Голямата дама на българското изкуство

Художничката Анета Дръгушану се появява на нашата художествена сцена в началото на 60-те години. Още тогава новаторският характер на нейната живопис я нарежда сред големите български художници. Родена в село Поточ, Румъния, завършила Художествена академия в..

публикувано на 21.10.18 в 10:15

Събор на хумора в българския фолклор се провежда в с. Паламaрца

За пета поредна година в поповското село Паламaрца се провежда събор на хумора в българския фолклор. Събитието е под надслов „Който се смее, не старее" и се организира от местното читалище, община Попово и с подкрепата на Историческия музей в Попово...

публикувано на 21.10.18 в 08:41

Кюстендил е домакин на 50-годишната регионална изложба "Струма"

Поредното издание на регионалната изложба "Струма" събира 110 живописци, скулптори, графици от регионите Кюстендил, Перник и Благоевград с повече от 220 творби. Този път домакин е кюстендилската галерия "Владимир Димитров-Майстора. Стартът на изложбата..

публикувано на 21.10.18 в 01:12

Чешки филми и експозиция, посветена на Хан Тервел, привличат жителите и гостите на Ловеч

Две изложби по инициатива на областния управител Георги Терзийски бяха открити в Ловеч. Те са част от инициативата "2018 - година на културното наследство на Европа в област Ловеч" в рамките на Комуникационната стратегия на България за ЕС. Експозицията..

публикувано на 20.10.18 в 20:14