Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затвориха дискотеките "Какао бийч" и "Хедон" заради шума

| обновено на 13.08.18 в 14:49
Снимка: Даниела Костадинова

За първи път контролните органи затварят две плажни дискотеки за неспазване на Закона за защита от шума, съобщи в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов. Заради многократни нарушения са спрени от експлоатация дискотека "Какао бийч" в Слънчев бряг и нощен бар "Хедон" в Созопол.

"И на двете места са установени мероприятия, някакви там концерти с по няколко хиляди човека, които са присъствали в откритите площи на плажа и пред “Какаовия плаж“, и пред "Хедон". Разпоредено е спирането на звука. И на двете места е отказано".

"Това не е лична вендета, а към тези две заведения е приложена крайната мярка, защото многократно са нарушавали закона", уточни Валери Симеонов.

В отговор от бар "Хедон" заявиха:

"В момента заради един човек, наречен Валери Симеонов, 30, а дори и повече хора седят без работа. Нещата няма да останат така".

Вицепремиерът е внесъл сигнал до прокуратурата срещу кмета на Созопол Панайот Рейзи. Сигналът е за издадени разрешения за работа на незаконно построени обекти, които нямат строителни документи. От своя страна Рейзи каза:

"Няма нищо на този етап".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна