Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров ще участва на "Лейвъл Къп" в Чикаго

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще участва във второто издание на турнира по тенис "Лейвър Къп" в Чикаго.
Надпреварата между сборните отбори на Европа и на останалия свят ще се състои в зала "Юнайтед Сентър" с капацитет 23500 места от 21 до 23 септември 2018 година.
Димитров ще бъде в тима на Европа, който е воден от звездите Роджър Федерер (Швейцария) и Новак Джокович (Сърбия). Останалите двама играчи са номер 4 в световната ранглиста Александър Зверев (Германия) и Давид Гофен (Белгия).

Капитан на тима е легендата Бьорн Борг. Той има право да избере още един тенисист, но неговото име ще бъде съобщено през следващата седмица. Първият турнир "Лейвър Къп" се проведе миналата година в Прага и беше спечелен от отбора на Европа.
"Нямам търпение да се присъединя към всички тези страхотни играчи за турнира "Лейвър Къп" в Чикаго. Невероятна чест е да бъда на един корт с тези невероятни тенисисти и имам шанс да играя в един отбор с тях. Развълнуван съм да посетя Чикаго  - голям спортен град и съм сигурен, че ще получим много подкрепа. "Лейвър Къп" е уникално събитие и ще дам най-доброто от себе си,  за да помогна на отбора на Европа да защити титлата си", заяви Григор Димитров.

В отбора на Света, който е с капитан Джон Макенроу, са номер 3 в света Хуан Мартин Дел Порто (Аржентина), номер 6 Кевин Андерсън (РЮА), номер 9 Джон Иснър (САЩ), Диего Шварцман (Аржентина) и Ник Кириос (Австралия).

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна