Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симеоне: От пет финала с "Реал" трябваше да спечелим три

Диего Симеоне ликува от ложата
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши треньорът на "Атлетико" Мадрид Диего Симеоне бе повече от щастлив след успеха на неговия тим срещу състава на "Реал" с 4:2 за Суперкупата на Европа. Мачът се игра в Талин – Естония, а редовното време завърши при резултат 2:2.

"Смените се оказаха решителни. Вдъхнаха ни доста енергия и жизненост. Влизането в игра на Кореа, Витоло и Томас Парти подобри извънредната мощ на Коща. Всички в състава трябва да бъдат подготвени. Когато това е така, ще имаме много повече възможности. "Реал" Мадрид не е губил в европейски финал от 2000 година. В предишните ни срещи някои детайли не бяха в наша полза. Имаме победи срещу тях за купата на Испания, за Суперкупата на страната. Вече имаме успех и в Европа. Това ни дава сила и трябва да празнуваме. После се съсредоточаваме върху предстоящото. 

От общо петте ни финала срещу "Реал" Мадрид трябваше да спечелим в три от тях. Не победихме в мачовете за титлата в Шампионската лига, но си имаме наш собствен стил. Целите ни остават същите, това няма как да се промени. Ще работим по същия начин. Това 4:2 ще ни накара да се почувстваме различно", каза Диего Симеоне.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!