Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорът на "Реал": Рискувахме много

Лопетеги (вляво) позира заедно с президента на "Реал" Флорентино Перес
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Поехме доста рискове и това доведе до загубата ни". Това призна Хулен Лопетеги след загубата на "Реал" Мадрид с 2:4 от "Атлетико" за Суперкупата на Европа. Новият старши треньор на испанския гранд не бе доволен от резултата и представянето на неговия тим.

"Мачът не започна добре за нас, въпреки че очаквахме такива действия от страна на съперника. След това се върнахме и дори успяхме да поведем. Можехме да решим мача в наша полза, но не го направихме и те се възползваха точно от това. 

Започнахме добре в продълженията, но важно е кой вкарва повечето голове. Поехме доста рискове при 2:3 и след това те заслужено победиха. Във футбола грешките често биват наказвани. Третият гол ни повлия изключително много в емоционален план. След това се стигна и до четвъртото попадение в нашата врата. Не сме доволни, защото паднахме и допуснахме четири гола. Трябва да се подобрим значително. Трябва да вдигнем глава и да стартираме добре във вътрешния шампионат. Вълнуваме се от него. Не е необходимо да мислим за миналото. Наистина има футболисти, които са спечелили всичко през последните години, но трябва да извлечем максимума от този състав. Виждам, че футболистите наистина се вълнуват от първенството. Този резултат не променя трансферната ни политика", добави Хулен Лопетеги.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна