Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Никой не желае да поеме вината за кризата с Търговския регистър, четем на първата страница на в. "Сега". 
Шефката на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова, която едва на шестия ден от срива на гигантската база данни се появи пред медиите, няма намерение да подава оставка, продължава изданието и допълва: 
Вицепремиерът Томислав Дончев и премиерът Бойко Борисов неглижираха скандала, но пък измислиха как да похарчат още пари - щели да правят "склад" за всички държавни регистри - новина, която разсмя IT специалистите. Даскалова се оправда с баналното: "Случват се такива неща", а на критиките на различните IT специалисти, че ако системата имаше бекъп, тя би трябвало да се възстанови за няколко часа, тя отговори, че това си е тяхно мнение.
Цачева знае от февруари за нарушенията на Даскалова, пише по темата "Дума". Доклад сочи, че шефката на Агенцията дерибействала по казуса с "Дунарит" и не спазвала нормативни актове, уточнява лявото издание.
Богатите гинат по-скъпо в катастрофи, е водещото заглавие на "Труд". Обезщетенията за пострадал при катастрофа човек ще зависят от размера на доходите и възрастта му. Това обсъжда работна група, която пише правилата за определяне на компенсациите за пострадали при произшествие на пътя, съобщава вестникът. Големите разходи на застрахователите са причина за поскъпването на "Гражданска отговорност", допълва "Труд". 
Борисов нареди ремонт на мостовете, четем на страниците на "Стандарт". 211 се нуждаят от поправка, 34 са по магистралите, 17 от тях - в лошо състояние. Няма да чакаме да стане трагедия като в Италия, пари ще намерим, обясни пред журналисти Борисов, пише още Стандарт.
Джакпотът от тотото удари 5,9 милиона лева, е водещото заглавие на "24 часа". Тиражът днес влиза в 10-те най-внушителни натрупани суми. отлебязва часовият вестник. 
Ядем по 3,5 литра сладолед на година, научаваме от страниците на "Монитор". Консумацията на леденото изкушение у нас е почти 2 пъти по-ниска от средната в Европейския съюз, сочат данни на Евростат. България годишно произвежда около 26 милиона литра сладолед и по този показател е 16-та в Евросъюза. На първо място е Германия, следвана от Италия и Франция.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени