Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ръст на индекса Дау Джоунс с над 300 пункта при старта на търговията на Уолстрийт

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Основните фондови индекси стартират търговията на Уолстрийт в четвъртък със здрави повишения благодарение на подновяване на инвеститорския риск-апетит след информация за предстоящото възстановяване до края на месеца на търговските преговори между САЩ и Китай и на фона на много силни финансови резултати на водещи компании като Cisco и Walmart.

Отслабването на напрежението на развиващите се пазари с оглед на поскъпването на турската лира за трета поредна сесия на търговия също допринася за солидното поскъпване на американските акции.

Индексът DJIA нараства с над 330 пункта (повишение с с 1,35%) благодарение най-вече на ръст с 9,77% на акциите на Walmart и с 3,86% на акциите на Cisco, след като и двете големи компании, влизащи в индекса на сините чипове, отчетоха по-добри от очакваното финансови резултати за последното тримесечие.

Широкият индекс S&P500 и технологичният индекс Nasdaq Composite се повишават с около 0,75%.

Добър скок с между 2,1% и 3,2% бележат и акциите на компании като Caterpillar и Boeing, тъй като те са силно чувствителни на новини, касаещи търговските преговори между двете най-големи икономики в света.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени