Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангелкова завежда дело за клевета срещу Бранимир Ботев

| обновено на 17.08.18 в 17:21
Снимка: БГНЕС

Министърът на туризма Николина Ангелкова завежда дело за клевета срещу бившия ресорен заместник-министър Бранимир Ботев. Повод за това стана изказване на Ботев, че е бил обект на сплашване, като свърза случилото се с името на министъра. 

"Абсурдно е някой да твърди такива неща. Има органи, които ще се заемат с това. За мене е абсолютно недопустимо по този начин да се уронва престижът на институциите и да се създават такива внушения. Това адски много вреди на туризма. Разбирам, че някои хора търсят медийни изяви, но не смятам, че това е начинът и не смятам, че по този начин човек, който твърди, че мисли за българския туризъм и е работил за българския туризъм, следва да се отнася към този сектор на икономиката", каза в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова.

"С нетърпение чакам да се видим с Николина Ангелкова в съдебна зала и мисля, че моите адвокати с професионално нетърпение пък ще поискат доста документи, които тя ще трябва да представи - този път по изискване на съда. Аз лично обаче съм скептичен. Считам, че по независещи от нея причини няма да стигне до съдебна зала, но иначе бих се радвал да стигнем до там и много факти да станат ясни, защото в съдебна зала не може да се крие информация", каза Бранимир Ботев пред "Хоризонт".

Запитан защо не е сезирал прокуратурата с данните, които има, Бранимир Ботев посочи:

"Прокуратурата се сезира за съставомерни деяния на конкретно физическо лице, а не на администрация. Лошите практики, които създават корупционна среда, лошото управление е проблем на съответните политици или на съответната администрация. Тогава, когато имам данни за съставомерни деяния на конкретно физическо лице, ще сезирам прокуратурата. Впрочем, прокуратурата може да се самосезира."

Изключително много постигнахме през последните години и всички тези действия няма да доведат до нищо положително – нито като имидж, нито като реклама на България, като дестинация, допълни Николина Ангелкова пред журналисти. 

Двете гледни точки чуйте в звуковите файлове.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна