Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мауридес посвети головете срещу "Славия" на брат си

Мауридес позира с наградата
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нападателят на ЦСКА София Мауридес посвети двата гола срещу Славия на своя брат Майкон, който играе за турския гранд "Галатасарай". Мауридес бе избран за играч на четвъртия кръг за двете попадения срещу "белите", с които донесе поредни три точки за ЦСКА, а брат му Майкон дойде специално от Истанбул за мача.
"Ще се раздавам колкото мога и ще се старая  да вкарвам повече голове, за  да помогна за спечелването на титлата. И двата гола ги посветих на моя брат - Майкон, който дойде да ме гледа. Футболът тук е по-силов, често ме удрят и бутат, но това не ми пречи", каза Мауридес. Той заяви, че негов идол е именно брат му, който с цената на лишения е работел за прехраната на цялото семейство.
"Брат ми спеше по парите и носеше тежки чували, за да има какво да ядем. Затова съм толкова горд с него", каза още Мауридес.
Нападателят на ЦСКА София не иска да се връща към отпадането от "Копенхаген" в Лига Европа и вярва, че тимът има сили да спечели в предстоящото дерби с "Лудогорец".
"Загубихме от "Копенхаген" и заради грешка на съдията, но това не трябва да ни отчайва. Вдигаме главите и отиваме в Разград за победа. Казал съм на Кирил Десподов, че колкото пъти ми асистира, толкова пъти ще вкарвам", каза Мауридес. Чуйте още от него:



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна