Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младен Маринов: Основната версия за проникването в дома на Бранимир Ботев е опит за кражба

Снимка: БГНЕС

Основната версия, по която работят разследващите за проникването в дома на бившия заместник-министър на туризма Бранимир Ботев в района на резиденция "Евксиноград", е опит за кражба. Това заяви след оперативно съвещание в Областната дирекция на МВР във Варна главният секретар на МВР. Младен Маринов обясни, че екипите на полицията са пристигнали бързо - за 5 минути, и допълни:
"Всички други насоки, ако се появят такива, ще бъдат проверени и изчистени. В момента продължават действията на терен по отношение на видеокамери и други оперативно-издирвателни мероприятия, които са необходими. Към момента нямаме лица, които да са задържани."

Младен Маринов обясни още, че няма данни  Бранимир Ботев да е бил заплашван, нито пък има информация от къщата да липсва нещо. Сигналът за инцидента е бил подаден от сина на бившия заместник-министър на туризма, а самият Ботев не е бил у дома по това време:

"Информацията е за едно лице, което е прескочило оградата и което е проникнало в имота. Информацията, която подава сина на господин Ботев е, че са имали нещо като маски, по-скоро като някакви кърпи през лицето. Един е забелязан в имота, а с его е имало още едно лице, което е чакало отвън. Има информация и за трето лице, тъй като когато двете лица са се оттеглили, реално ги е взел автомобил."

Днес министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че завежда дело за клевета срещу Бранимир Ботев. Повод за това стана негово изказване, че е бил обект на сплашване, което той свърза с името на Ангелкова.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна