Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

"Оръжееен бос фалирал "Олимпик", пише вестник "Труд". Проверка на изданието е показала, че собственик на капитала на фалиралия кипърски застраховател, който остави без "Гражданска отговорност"  близо 200 хил. коли у нас, е испанецът Диего Гонзалес Алонсо, който търгува и с оръжия. Това е станало ясно от кореспонденция на Комисията за финансов надзор с надзорния орган по застраховането в Кипър, уточнява "Труд".
"45 опасни мостове във Великотърновска област се нуждаят спешно от ремонт". Това показват резултатите от извършена проверка, цитирана от вестник "Телеграф". Един мост в община Трявна е затворен, защото стоманено-бетонната конструкция е силно подкопана и има опасност от срутването му. В критично състояние е и мостът над река Осъм при плевенското село Козар Белене, уточнява "Телеграф".
"8 лева за 9 часа паркиране и 2 лева на час при паркиране над 4 часа ще плащат шофьорите около стадион "Васил Левски" от септември. Наполовина, или 1 лев, ще бъде таксата, ако освободят мястото за по-кратко време, съобщава вестник "Монитор". Краят на безплатното паркиране около столичния стадион идва в понеделник. От 20 август започва разчистването от автомобили на южната половина на паркинга около стадиона, която пък от началото на септември става платена, допълва изданието.
"Казармата вече носи привилегии", пише в заглавие на първата си страница вестник "24 часа". Всекидневникът обяснява, че проектът, разработен от екипа на вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов, който през септември ще бъде внесен в парламента, залага на големи стимули за младите българи, които се запишат в доброволната казарма. Предлага се те да бъдат здравно осигурявани за срока на доброволната казарма, а ако са висшисти да получават стипендия. Освен това държавата ще заплаща таксите за обучение на кандидатите, които са приети държавна поръчка в университетите в страната. Срокът на доброволната казарма ще е 3 месеца, но с 3 месеца предварителна подготовка, посочва "24 часа".
"Финансова инжекция за чудесата на Варненско" поискаха от правителството над 10 кмета от региона, информира вестник "Стандарт". Това е подобно на финансирането, което преди 6 години получи Южното Черноморие за културно-исторически туризъм и археология, уточнява изданието. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна