Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Значителни са щетите по уличната инфраструктура в Горна Оряховица след пороя

| обновено на 18.08.18 в 13:42
Снимка: БГНЕС

Много улици в Горна Оряховица са с отнесена асфалтова настилка от поройния дъжд, който падна снощи. След оценка на щетите ще се прецени дали общината ще търси финансова помощ от държавата за ремонтите. Възстановено е електрозахранването на засегнатите села.

Двучасовият интензивен валеж снощи нанесе значителни материални щети на уличната инфраструктура в Горна Оряховица. Кметът Добромир Добрев посочи:

„Второстепенните улици са най-пострадали, дълго време не са отремонтирани, има доста запушени шахти и мазета. Колегите работят. Най-пострадал е районът около гарата. Едно дърво е паднало пред банята, един кестен огромен. Нарязан е и е отстранен от улицата“. 

В рамките на два дни общинска комисия ще направи оценка на щетите. Ако отстраняването им не е по възможностите на общинския бюджет, ще се търси помощ по линия на бедствията и авариите, заяви кметът на Горна Оряховица.

Пожарникарите отводниха десетина имота в района на жп гарата. Премахнати са паднали дървета по общинската и републиканската пътна мрежа.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени