Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анчелоти дебютира с успех в "Наполи"

Карло Анчелоти
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на "Наполи" записа мечтан старт на сезона при официалния дебют на новия треньор Карло Анчелоти, след като обърна като гост "Лацио" с 2:1 в голямото дерби от първия кръг на италианската Серия „А“. Преди първия съдийски сигнал имаше минута мълчание в памет на жертвите на трагедията в Генуа.

В 25-ата минута "Лацио" поведе в резултата след гол на Чиро Имобиле. В 39-ата минута рикошет след удар на Зелински можеше да доведе до изравнително попадение, но топката срещна гредата. Все пак в добавеното време на първата част Аркадиуш Милик изравни след асистенция на Хосе Кайехон. Секунди по-рано попадение на полския национал беше отменено след консултация със системата ВАР и отсъдено нарушение в атаката на Калиду Кулибали срещу Стефан Раду.

Малко след почивката Имобиле се провали и от няколко метра не уцели празната врата. Лоренцо Инсиние в 59-ата минута отбеляза втори гол за "Наполи". В 90-ата минута футболистите на "Наполи" имаха късмет след удара с глава на Ачерби, пратил топката в напречната греда.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени