Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма данни мъжът, застрелял свой съсед в с. Лесново, да има психични проблеми

| обновено на 19.08.18 в 14:43

Няма данни лицето, което застреля млад мъж в софийското село Лесново да страда от психическо заболяване, но това не се изключва. 

Полицията задържа рано днес 60-годишен мъж, убил 24-годишен свой съсед снощи.

 Наблюдаващият прокурор Ралица Данчева обясни какво предстои:

“Предстои привличане на обвиняем. Задържане с прокурорски акт за срок до 72 часа. В този срок делото ще бъде внесено в съда с искане за вземане на постоянна мярка “задържане под стража“ по отношение на лицето. Към момента продължават да се извършват първоначалните и неотложните действия по разследването. Назначена е експертиза, но е намерено, и имаме основание на предполагаме, че това е оръжието, с което е извършено убийството. Не е установена категорична информация, лицето да страда от психично заболяване. Това, разбира се, не означава, че няма такава възможност, поради което днес е назначена съдебно-психиатрична експертиза“.

Лицето е било задържано без употреба на физическа сила, съобщи зам.- директорът на Областната дирекция на вътрешните работи в София област Юри Николов:

“По преценка, с цел на минимален риск, лицето беше задържано без употреба на физическа сила. Подчинило се е на подадените команди на екипите“.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени