Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаил Делев и Асен Минчев за спортната ни слава

Асен Минчев
Снимка: БНР

"Едно докосване до българския спорт отново и отново", така един от авторите на "Паметна книга за българскат спортна слава" - Михаил Делев определи мащабния енциклопедичен справочник, разказващ за най-големите успехи на българския спорт, представайки книгата в предаването "Преди всички". Освен Делев автор на книгата е и легендарният спортен журналист Асен Минчев.
"Паметна книга за българската спортна слава" разказва за спечелените от българи медали от олимпийски игри, световни и европейски първенства, които за изследвания период от 68 години наброяват 4 627.
Делев определя като един от поводите за създаването на енциклопедията желанието да бъдат събрани на едно място разкази за безспорно значими за българския спорт имена и събития, които да доближат не само обикновения читател, но и спортисти от други дисциплини до тях .„Когато българският спорт върви напред, трябва да се обръща и да поглежда назад", допълва Михаил Делев.
А идеята, когато се говори за спорт, да не се включва и политика Асен Минчев определи като "аматьорски поглед": " Как няма да се меси, като спортът е роден в обществото, а политиката е част от живота на обществото?"
Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна