Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Забравена туба с химикал е причината за неприятната миризма, доведела до евакуация на 40 души в Казанлък

| обновено на 21.08.18 в 15:26
Снимка: БГНЕС

Забравена пластмасова туба с химикала "Одорант" е причината за неприятната миризма в Казанлък, която доведе до евакуация на сградата на Социалното подпомагане и данъчната служба в града, намираща се на ул."Александър Батенберг" 4 в града. Притесненията бяха, че миризмата в сградата е причинена от теч на газ.

 "В бившата изоставена вече консервна фабрика е намерена пластмасова туба, която съдържа одориращо вещество с характерния мирис на пропан-бутана и метана, който се използва в бита. От слънцето, най-вероятно и от стареенето на пластмасата, тази туба се е разхерметизирала", обясни Михаил Михов началник на група "Оперативен център" в Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"- Стара Загора.

"Парите на този химикал са по-тежки от въздуха и затова се натрупват в ниските части и се усеща и по канализацията, и навсякъде. Това е вече характерната причина за натрупването на толкова много сигнали", добави Михов.

43-мата служители на Социалното подпомагане и Данъчната служба, които по-рано бяха евакуирани, са били върнати на работните си места. Сигнал за остра миризма в помещенията на сградата е бил подаден малко след 10 часа сутринта на спешния телефон, като на място пристигнаха екипи на пожарната, които отцепиха района.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна