Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията разполага патрули на местата в София, където се събират участници в гонки

Снимка: Николай Христов


МВР предприема мерки срещу незаконните гонки в София. Всяка вечер полицията ще разполага патрули на определени места в столицата, където се събират участници в подобни състезания. Основно това са прясно ремонтираните булеварди обясни Кирил Иванов от "Пътна полиция" : 

"Намират се примерно на един светофар два автомобила, които са доста по-тунинговани и започват да си разменят едно предизвикателство между двата автомобила - кой е с по-добра кола, кой е с по-мощна и така нататък, и от светофар до светофар да изиграят нещо такова".
Участниците в състезанията използват и паркинги на хипермаркети, добави той:
"Скоро имаше и един голям магазин. Намира се на бул."Владимир Вазов". Беше порочна практика всяка седмица - мисля, че беше във вторник вечерта, да правят такива демонстрации".
Състезания се провеждат и на други терени, където е възможно да бъдат избегнати екипите на "Пътна полиция", които освен на автомобилите, разчитат и на мотоциклети и камери за нощно виждане.  При по-сериозни нарушения може да се стигне и до сваляне на номерата на автомобила - нарушител за период от 6 месеца, обясниха пред "Хоризонт" от "Пътна полиция".  В такъв случай шофьорът може да продаде колата, но новият ѝ собственик трябва да изчака този период да изтече преди отново да може да я подкара.

През изминалите месеци има десетки глобени. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна