Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От днес в София, от 28 август - във Варна

Творци представят лично свои филми пред българската публика в Дните на руското кино

2
Руски кинематографисти дадоха пресконференция, посветена на откриването на Дните на руското кино в България.
Снимка: БГНЕС
От днес започват "Дни на руското кино в България 2018". Нови руски киноленти ще бъдат прожектирани всеки ден в Руския културно-информационен център в София.
Първата прожекция ще бъде днес от 19 часа като зрителите ще могат да се насладят на филма по действителен случай „Салют 7“ от режисьора Клим Шипенко. Проектът се реализира в рамките на международното културно сътрудничество в областта на киното между Русия и България,  и цели да запознае българската аудитория с многостранната руска култура.

За третото поредно издание на „Дните на руското кино“ за среща с българската публика у нас гостуват съвременни руски режисьори, актьори и композитори. Те ще представят филмите си пред аудиторията и ще поговорят за своите идеи и вдъхновение.

Някои от кинопрожекциите, които можете да гледате до 28 август са „Давай“ на режисьора Кирил Плетньов, „Подхвърлен“ (произведен през 2018 г.!) на Иван Твердовски, „Монах и демон“ на Николай Достал, „Блокбастер“ от реж. Иля Стюарт, супер модерния филм „Селфи“, представен от реж. Николай Хомерики и „Нашествието“ от Фьодор Бондарчук.

Входът за всички прожекции е безплатен и има осигурен български превод.
Руското кино ще зарадва почитателите си и във Варна от 25 до 30 август, когато то ще бъде част от популярния фестивал „Любовта е лудост“.

Повече подробности за фестивала чуйте в разговора с Владимир Ястреба, координатор направление "Насърчаване на руската култура в света" към Министерство на външните работи на Русия.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени