Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меркел не е решила кого да номинира за председател на ЕЦБ

Германският канцлер Ангела Меркел и грузинският министър-председател Мамука Бахтадзе
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел заяви вчера в Тбилиси, че още не е решила кого да номинира за следващ председател на Европейската централна банка, и допълни, че дискусиите по въпроса едва са започнали, предаде Ройтерс. 

"Обсъжданията за персонални решения, които да бъдат взети във връзка с изборите на нов Европейски парламент, в момента бавно започват", каза Меркел на пресконференция в грузинската столица, където беше на посещение. 

"Това означава, че досега не са били взети никакви решения, а човекът за поста ръководител на Европейската централна банка ще бъде определен много по-късно, така че не мога да кажа какви са желанията ми. Ние по-скоро ще чакаме как ще се развият нещата и тогава ще видим и как се развива германската позиция", каза Меркел.

На съвместна пресконференция с германския канцлер грузинският министър-председател Мамука Бахтадзе каза, че визитата на Меркел издига на по-високо равнище двустранното сътрудничество. "Германия твърдо подкрепя суверенитета и териториалната цялост на Грузия в международно признатите ѝ граници и процеса на европейска и евроатлантическа интеграция на страната", изтъкна Бахтадзе.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени