Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стоян Марков: Община Сливен създава условия да има инвеститори в града

Сливен
Снимка: Ивайло Михайлов

Община Сливен създава условия да има инвеститори в града. Това каза в интервю за предаването "Хоризонт за вас" заместник-кметът на Сливен Стоян Марков:

"Мога да кажа, че има такива инвеститори, които постоянно търсят работници. Миналата година бяхме направили една открита трудова борса, на която се видя, че в Сливен има свободни около 400 работни места. Ние продължихме онлайн тази трудова борса на една платформа на сайта на общината, на която се вижда, че постоянно фирми търсят работни места, така че аз не мога да се съглася, че в Сливен няма работа. През лятото голяма част от работещите хора в града отиват на морето и наистина градът донякъде се обезлюдява. Някои работодатели казват, че работниците започват при тях работа през есента, а пролетта казват, че напускат, защото отиват на морето за по-голяма заплата. Това го има наистина".

Марков допълни, че община Сливен вече е излязла от финансовия колапс:

"През пролетта общината излезе от списъка на общините с голяма задлъжнялост, които бяха в списъка на Министерство на финансите. Сега задълженията са нормални. Ако сме имали 30 милиона задължения, сега те са под 10 милиона".

Цялото интервю със Стоян Марков можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!