Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рекорд на Георги Петков при 0:0 на „Славия“ с „Лудогорец“

Георги Петков
Снимка: БТА

Отборът на „Славия“ завърши 0:0 като домакин на „Лудогорец“ в двубой от шестия кръг в Първа лига по футбол. Вратарят на „белите“ Георги Петков, който е на 42 години, подобри рекорда на Йордан Филипов и стана най-възрастният футболист, играл в българския шампионат.

През първата част играта на стадион „Васил Левски“ беше скучно, като в 18-ата минута удар с глава на Якуб Шверчок не намери целта. Малко по-късно Славчо Шоколаров стреля неточно по диагонала. До края на полувремето опасностите в двете наказателни полета липсваха.

Веднага след почивката гостите, които бяха предимно с резервни футболисти, опитаха да натиснат своя противник, но до сериозни голови положения пред Петков не се стигна. В 55-ата минута опитният страж спаси удар от фаул. В 62-ата минута опасен шут на Галин Иванов от дистанция премина на сантиметри над напречната греда на вратата, пазена от Хорхе Броун. Осем минути след това Шоколаров бе изведен от Галин Иванов, но ударът му отблизо беше спасен от Броун. След това равенство шампионът „Лудогорец“ има 11 точки на третото място, докато „белите“ са с три точки по-малко.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна